Adem is levenskracht

adem is levenskracht

Prana

Ademhaling wordt in het Sanskriet aangeduid met Pranayama. Prana betekent energie of levenskracht en yama betekent verlengen. Het hoofddoel is dan ook je vitaliteit te verhogen.

Prana is de energie die in alle levensvormen aanwezig is. Ze dringt in elke lichaamscel door en is de kracht achter de vernieuwing van de cellen.

De ademhaling is een van de manieren waarop het lichaam prana kan opnemen. Door dieper en efficiënter adem te halen vergroot je de hoeveelheid prana in je lichaam, die de weefsels, de bloedstroom en de zenuwen voedt. Het gevolg is dat je je fitter voelt.

In tantra wordt ademhaling als een manier gebruikt om seksuele energie te verhogen, door het lichaam te verdelen en het plezierige gevoel en sensaties langer aan te laten houden. Ook worden je zintuigen aangescherpt.Tantrisch ademen is een speciale techniek van een diepe ademhaling. Ik leer het je tijdens de intro.

hijjgend hert fotoDeze ademhaling helpt je energie te verhogen tijdens de sessie en je af te sluiten van je dagelijkse beslommeringen. Het zet je in het hier en nu en helpt je geheel aanwezig te zijn in je lichaam.

Tijdens de massage zal ik je stimuleren om bewust en actief mee te ademen.

 

 

Cernunnos green man