de Ankh & Egypte

Ankh Sachmet

de Ankh

In gevallen werk ik tijdens de massage met dit Egyptische symbool om de helende energie te versterken.

Ankh tweebenig

De  Ankh is een krachtig instrument en kent een plus- en een minpool. Ik gebruik het om energie in versterkte vorm te sturen en energie te ontvangen. Het heeft daar zijn specifieke vorm naar. Houd je hem bij de benen vast dan ontvang je, houd je hem bij de lus vast dan stuur je energie.

Zodoende is dit een vorm van magnetiseren. ‘Negatieve energieën’  kunnen worden uitgetrokken en ‘positieve’ kunnen worden toegevoegd aan je lichaam en/of energiesysteem.

Het is een krachtig voorwerp dat o.a. gebruikt kan worden om je bewustzijn te verruimen, om energie uit te wisselen, maar ook om energieblokkades op te lossen en aura’s te versterken en te helen.

In de tijd van de farao’s in Egypte werkten zowel de farao als de hoge priesters al therapeutisch met dit symbool. De tweebenige Ankh kent zijn oorsprong als kosmisch instrument van heling, balans en genezing.

De Ankh als vruchtbaarheidssymbool
In de betekenis van vruchtbaarheidssymbool beeldt deze levensstaf de vereniging van het mannelijke en vrouwelijke beginsel uit. De mannelijke uitdaging (= seksuele kracht = T-kruis van Osiris) en het vrouwelijke zich openstellen (= vruchtbaarheid = ovaal van Isis).

Egyptische tantra
De Ankh vertegenwoordigt het energieveld van het menselijk lichaam. Het ovaalvormige gedeelte is de energie rond je hoofd. De benen en armen van de Ankh spreken voor zich.

De Egyptenaren geloofden dat ieder orgasme een stukje van je leven verkort. Vanuit hun gezichtspunt is het transformeren van seksuele energie een methode om het eeuwig leven te transformeren naar een volgend bewustzijnsniveau.

De tantrika’s van oud Egypte leiddeAnkhpics2usen de seksuele energie met behulp van ademtechniek via de ruggengraat omhoog tot de bovenrug. Daar verliet de energie het lichaam en komt via een lus om je hoofd bij het borstbeen weer binnen.

Zo ontstaat er een gesloten circuit waarin geen energie verloren gaat, maar juist een regeneratieve, vitaliserende werking ontstaat.
Op deze manier ben je een levende Ankh.

Khnum met Ankh
de gehoornde god Chnoem met een Ankh in zijn linkerhand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Echnaton