Wat is tantra?

Tantra betekent letterlijk ‘weven’.  Zie het als het weven van al de aspecten in je leven tot iets compleets. Er bestaan veel stromingen in Tantra en vooral in het westen zijn er ook evenveel verschilman in bos zonlichtlende
opvattingen over.

Tantra is een pad voor persoonlijke groei die seksuele energie als levensenergie volledig erkent en een plaats geeft. Seksuele energie is de krachtigste in het universum, daar het de enige energievorm is die kan creëren en leven kan schenken.

De kracht van Tantra ligt in het aanvaarden van alles wat je in jezelf opmerkt en nieuwsgierig te zijn naar elke ervaring. Tantra is overgave aan het leven, met jouw eigen stroom van het leven mee zwemmen.
Als je je opent voor jouw lichamelijke gevoeligheid, zullen levenslust, kracht, zachtheid en seksuele energie zich intenser

manifesteren. Tantra brengt je gedachten tot rust in het besef dat je niets anders wilt zijn dan wie je in je basis al bent.

Tantra nodigt je uit om ontspannen om te gaan met je gevoelens en verlangens, vrij van oordeel en met beide benen op de grond. Tantra helpt je tot een dieper bewustzijn over wie je bent en hoe je handelt. Dat brengt je tot een diepere intimiteit met jezelf en je omgeving.

Hierbij zijn er twee spirituele richtingen die je kunt ontwikkelen:

 • de rode Yin energie: levensenergie, extase en gelukzaligheid.
 • de weg van verlichting: de witte Yang energie: meditatie en contemplatie.
 • Het is mooi om deze beide aspecten met elkaar in evenwicht te brengen.

  gehoornde god hoofd op knieAan de ene kant kan tantra een ervaring zijn in de vorm van een massage, aan de andere kant geef je de innerlijke en verstilde aspecten van jezelf aandacht.
  Verder ‘onderhoud’ is de ontwikkeling van je bewustzijn, yoga, aandacht voor je ademhaling en natuurvoeding.

  En uiteindelijk is Tantra een persoonlijke beleving en dus voor iedereen anders
  Tantra is verbinding en eenheid met al wat is.

   

   

  twitter

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *